Autólízing kalkulátor

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy az autólízing kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Amikor autó vásárlására kerül sor, sokakban az autólízing mint megoldás fel sem merül, mindenkinek az autóhitel az első gondolata. Az alábbiakban bemutatjuk, miért éri meg akár Önnek is az autólízing mellett letennie a voksát.

Az autólizing futamideje 12 és 96 hónap között választható meg azzal a megkötéssel, hogy magánszemélyek legfeljebb 84 hónapos futamidőt választhatnak - ezt, kérjük, a kalkulátor használatakor vegye figyelembe.

Ne feledje, nálunk nem kell szerződéskötési díjat fizetnie, amivel azonnal megspórolhat akár 50-100.000 forintot!

Az autólízing lényege

Az autólízing egy rendkívül rugalmas finanszírozási forma, amelynek oka a tulajdonosi viszonyoknak a hagyományos autóhitelétől eltérő mivoltában keresendő. Az autólízing esetében a megvásárolt autó tulajdonosa a futamidő végéig nem Ön, hanem a lízingcég, amely kifizeti a vételárat, Ön pedig havonta törleszti a részleteket. A kisebb kockázat miatt a lízingcég kedvezőbb feltételeket tud biztosítani, hiszen nemfizetés esetén bonyolult és nehézkes procedúrák nélkül rendelkezhet a "nyakán maradt" gépkocsival.

Országos ügyintézés

Mi a legnagyobb előny?

A szükséges önerő mértéke a fentebb vázolt okok miatt mindössze 20% magánszemélyek és cégek esetében is (összehasonlításképpen: az autóhitelnél 25-40% között van a szükséges sajáterő!). További feltételek: a lízingügyletbe bevonni kívánt autó értéke minimum ötszázezer forint kell, hogy legyen. Használt autó lízing esetén a futamidő (1-8 év közötti időtartam) végén az autó legfeljebb 15 éves lehet.

A fenti autólízing kalkulátorral díjszámítást végezhet, illetve kötelezettségmentes ajánlatot kérhet kollégáinktól, akik telefonon vagy emailben a törlesztőrészlet közlése mellett bármilyen egyéb felmerülő kérdésére választ adnak, végigvezetik Önt a lízing egész folyamatán.

Miért jó autót lízingelni? Miért jobb autót lízingelni, mint vásárolni, és utána a banknak fizetni a kamatokat? Miért jó autót lízingelni csak úgy általában, még a készpénzes fizetés helyett is? Van-e jobb konstrukció, ha nincs elég pénzünk egy összegben megvenni egy autót, mint hogy lízingeljük?

Ezek a kérdések merülhetnek fel, ha valaki először hall az autólízingelésről. Először is a legfontosabb, hogy eloszlassunk egy tévhitet: attól, hogy autót lízingelünk, nem lesz kevesebb jogunk. Nem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak valaki elveszi tőlünk az autót. Természetesen az a legbiztosabb, ha az autót készpénzre megvesszük, de ha nem engedhetjük meg magunknak (vagy egyszerűen nem akarunk ennyi pénzt kiadni), akkor választanunk kell, és 100-ból 95 ember azt mondja – TÉVESEN –, hogy a gépjármű lízingelése nem megfelelő választás. Pedig nem kell tartani semmitől.

Elképzelhetetlen, hogy egy lízingcég bárkit is átverjen, egyrészt mert a szerződés mindig is ott lesz, hogy bizonyítsa, miben állapodott meg a lízingcég és a lízingbe vevő, másrészt egy lízingcégben nem megbízni annyi, mint bizalmatlannak lenni egy bankkal szemben. Ami, válság ide vagy oda, meglehetős ostobaság. Ne feledjük továbbá, hogy a gépjárműlízingcég és a bank gyakran ugyanaz, mivel ma már a bankok is betörtek az autólízingpiacra. Ha valahol ó üzlet van kilátásban, értelemszerűen megjelennek a tőkeerős pénzintézetek, amelyek ki is takarítják a piacot, mivel az esetleg nem teljesen megbízható kis sufnicégeket kisöprik onnét.

A lízingelés lényege tehát a következő: egy magánszemély vagy vállalkozás autót (haszonjárművet, személyautót stb.) szeretne venni. Mivel nincs rá elég pénze, hogy a gépjárművet megvegye készpénzért, ezért más megoldás után kell nézni. A gépjárműhitel vállalkozás esetében szóba sem jöhet, tehát nem természetes személyként a cég csak lízingben gondolkodhat. Magánszemélyként is választhatunk azonban gépjármű lízinget, mivel az önerő ebben az esetben kisebb, mint a hitelnél!

Tehát a cég vagy természetes személy lízingszerződést köt. A bank (az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy egy bank biztosítja a lízinget) ekkor megveszi az autót, majd azonnal továbbadja azt a lízingbe vevőnek. Ez a bank szempontjából azért kedvező konstrukció, mert a jármű az ő tulajdonukban marad. Vagyis ha bármilyen probléma van a lízingelés körül, a bank gyorsan és hatékonyan tud lépni, mivel saját auótját kell visszaszerezni. Emellett a banknak nem kell attól tartani, hogy a gépjárműlízing igénybe vevője eladja az autót, hiszen a törzskönyv a banknál marad, vagyis az eladó semmit sem tud vele csinálni. A bank persze a nagyobb biztonságot azzal hálálja meg, hogy jobb feltételekkel köt autólízing-szerződést. Az önerő kisebb, mint a hitelek esetén.

Az igényelt hitelösszeg: az autólízing kalkulátorba beírhatja, hogy milyen összegben szeretné lízingelni az autót. A lízingösszeg csak attól függ, hogy önnek mennyi az önereje. Lízingelés esetén forint alapú elszámolásnál 20% a szükséges önerő, euró alapnál pedig 35%.

Az autó évjáratára azért van szükség, mivel az autólízing kalkulátor csak olyan járművekkel tud számolni, amelyek a futamidő lejártakor sem idősebbek 15 évesnél. Emellett a bevont jármű a lízingelés elindításakor nem lehet idősebb 12 évesnél.

A futamidőt talán nem is kell magyarázni. Magánszemélyek esetén a futamidő maximuma 7 év, vagyis 84 hónap. Az autólízing kalkulátorba cégautó vásárlása esetén maximálisan 96 hónap adható meg futamidőként. Ez azt jelenti, hogy hiába is próbálnánk egy tízéves autóra 5 éves lízingszerződést köttetni, mivel az autólízing kalkulátor nem fogja engedni az előbbi feltételek megsértése miatt. A futamidő megválasztásakor ne csak a 7-8 éves szabályokat figyeljük tehát, hanem a 15 éves szabályt is!

Végül meg kell adnunk azt is, hogy felkerültünk-e már korábban a BAR (manapság KHR) listára. Ha nem, akkor a helyzet teljesen tiszta. Az autólízingkalkulátor egyszerűen kiszámolja a havi lízingdíjat. Passzív KHR-lista esetén a helyzet némileg bonyolódik, de egyedi hitelbírálattal még így sem lehetetlen lízingszerződést kötni a pénzintézettel.

A pontos feltételekről érdeklődjön kollégáinknál. Szívesen segítünk a legjobb lízing kiválasztásában, és mindent elintézünk önnek. Természetesen a döntés nem lehet a miénk, de az autólízing kalkulátor segíthet felelősen dönteni. Ha úgy érzi, hogy végső elhatározásra jutott, és már csak a technikai rész van hátra, akkor viszont állunk rendelkezésére.