ÜGYMENET

 • Adósminősítés a kollégáink által bekért adatok alapján – 24 órán belül válasz érkezik. Nem szükséges emiatt irodánkba fáradnia.
 • A gépjármű független állapotfelmérése megkötés nélkül bárhol az országban, díjtalan kiszállással.
 • Szerződéskötés, majd kifizetés. Szintén díjtalan kiszállással bárhol az orszában.

Országos ügyintézés

FELTÉTELEK

MAGÁNSZEMÉLYKÉNT az alábbi feltételeknek kell megfelelni, ha kezes/adóstárs nélkül szeretne valaki gépjármű fedezetes kölcsönhöz:

 • 25 éves életkor
 • igazolható havi rendszeres jövedelem
 • érvényes vezetői engedély
 • BAR / KHR listán nem szerepelhet

Amennyiben a fenti 4 feltétel közül bármelyik, akár több is, nem teljesül, úgy kezes bevonása szükséges. A kezesnek viszont mindegyik feltételnek meg kell felelnie, kivétel a jogosítvány megléte, amennyiben a kölcsön felvevője rendelkezik azzal. Kezes természetesen lehet családtag, hozzátartozó, de ez nem kitétel. Lehet akár nyugdíjas is, azonban kizárólag GYES, GYED támogatást kapó szülő sajnos nem. Extrém esetben magánszemély kölcsönfelvételébe bevonható akár egy vállalkozás is, mint kezes.

VÁLLALKOZÁSKÉNT az alábbi feltételeknek kell megfelelni, ha kezes/adóstárs nélkül szeretne valaki gépjármű fedezetes kölcsönhöz:

 • lezárt üzleti év
 • nem állhat végrehajtás alatt
 • pozitív tőke
 • ügyvezető/aláíró személy nem lehet aktív BAR/KHR listás

Amennyiben a vállalkozás még nincs egy éves, úgy kezes bevonása szükséges. Bevett gyakorlat szerint elfogadják annak ügyvezetőjét magánszemélyként kezesnek – az igazolt jövedelme származhat a saját vállalkozásából, de más munkaviszonyból is. Az utolsó 3 feltételt azonban jelenleg sajnos nincs lehetőség kiváltani további kockázatcsökkentő szereplők bevonásával.

HITEL és LÍZING

Gépjármű hitel konstrukció esetén az adós a forgalmi engedélyben tulajdonosként szerepel, a fedezetül szolgáló gépjármű egy elidegenítési és terhelési tilalom opció bejegyzést kap az okmányirodában. Tehát a gépjármű terhére ezzel egy időben több kölcsön nem vehető fel, s tulajdonjogát átruházni nem lehet. Amikor szerződés szerint lejár a hitel, vagy idő előtt visszafizetésre kerül, a finanszírozó egy opció törlésre feljogosító dokumentumot állít ki, mellyel bármelyik okmányirodában töröltethető ez az opciós bejegyzés. Hitelt konstrukciót csak természetes személyek vehetnek igénybe.

Lízing esetén rendszerint zárt végű pénzügyi lízingről beszélhetünk gépjármű kölcsönök esetén. A futamidő alatt a kölcsönfelvevő, tehát a lízingbe vevő a forgalmi engedélyben mint üzembentartó szerepel, a lízingszerződés lejártakor a tulajdonjog kizárólag a lízingbe vevő nevére kerülhet szerződés szerint a lízingbe adó nevéről (finanszírozó). Lízinget természetes személy igénybe vehet, nem természetes személy pedig csak ezt választhatja.

GÉPJÁRMŰ FINANSZROZÁSI TERMÉKEK

Alapvetően két típusú termékről beszélhetünk:

 • fedezeti kölcsön
 • adás-vétellel egybekötött kölcsön

Mindkettő megvalósulhat hitel és lízing konstrukcióban is.

A fedezeti termék lehet visszhitel avagy visszlízing, mely esetén a meglévő tehermentes gépjárművet vonjuk be a finanszírozásba. Az igényelt kölcsönösszeg szabadon, mindenféle megkötés nélkül felhasználható.

A fedezeti termék egy másik típusa a hitel- vagy lízing kiváltás, melynek célja elsősorban a már meglévő konstrukció kedvezőbbre cserélése, vagy a csere mellett további kölcsönösszeghez való jutás. De fontos hangsúlyozni, hogy egy időben egy gépjármű csak egy finanszírozónál lehet bejegyezve mint fedezet. Tehát se két különböző banknál nem vehetünk fel kölcsönt egy gépjárműre, de egy finanszírozó sem fog két külön kölcsönt nyújtani egy azon gépjárműre.

Hitel kiváltás esetén leggyakoribb, hogy kedvezőbb kamatozásra, vagy hosszabb-rövidebb futamidőre cseréljük a meglévő finanszírozási konstrukciót. De sok esetben előfordul, hogy az előbbiek mellett további készpénzhez is tud jutni a hitelfelvevő. Adás–vétel esetén a felvett hitelösszeg természetesen a gépjármű vételárának kiegyenlítésére fordítandó.