Csicsóka cukorbetegség, Dr. M Prémium Zabkorpa tabletta

Cukorbetegek egészséges segítője: a csicsóka

csicsóka cukorbetegség

Kizárólag a nátrium jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Kizárólag gyümölcsökben és zöldségekben természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.

M Prémium Zabkorpa tabletta A zabkorpa és a csicsóka élelmi rostokban gazdag élelmiszerek, és részei a korszerű táplálkozásnak. A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkenthetik. Elősegítheti a vércukorszint normális értéken tartását is. A csicsóka nagy értéke, hogy gumójában található szénhidrát nem keményítő formában, hanem inulinként van jelen, ezért a cukorbetegségben szenvedők is fogyaszthatják. Sok értékes, könnyen emészthető anyagot tartalmaz.

A Csicsóka nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.

csicsóka cukorbetegség

A termék átmeneteileg a tünetek felerősödését okozhatja. Javasoljuk tartsa be az adagolási mennyiséget. A Mentőöv Extra nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

csicsóka cukorbetegség

Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó! A szuperkoncentrátumunk készítéséhez csak vegyszermentes gazdálkodásból származó, érett, tiszta zöldségeket használunk fel, amelyeket kézzel válogatunk, és olyan kíméletes technológiával dolgozzuk fel aminek köszönhetően megmarad a gyümölcsök és zöldségek eredeti íze, és áldásos hatása: a színanyaga, a vitaminok, a makro- és mikroelemek és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.

csicsóka cukorbetegség

A biológiai úton történő lebontásnak köszönhetően pedig a tápanyagok könnyebben felszívódnak, így azokkal egész évben könnyebben megőrizhető a család minden tagjának egészsége. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat és cinket, valamint B1- B2- B3- és C-vitamint.

Csicsóka pogácsa sajttal megszórva

És hogy, mi az az inulin? Az inulin vízben oldódó élelmi rost, mely számos növényben cikória, vöröshagyma, fokhagyma, gyermekláncfű, közönséges bojtorján, agave, endívia, articsóka megtalálható, de a leggazdagabb inulin forrás a csicsóka.

csicsóka cukorbetegség

Az inulin egy olyan összetett szénhidrátvegyület, amely a szervezet nem képesek lebontani, tehát bontatlanul halad át az emésztőrendszeren. Csak a vastagbél csicsóka cukorbetegség kezdi bontani, így jótékonyan hozzájárul a bélműködés elősegítéséhez lágyítja a székletet.

csicsóka cukorbetegség

Az inulin tartalmú élelmiszerek flatulenciát bélgázképződést, szelet, puffadást okozhatnak. A rost hatására mérséklődik a cukorfelszívódás, ritkábbak a vércukor ingadozások, így a cukorbetegek számára is ajánlott. Rosttartalma miatt pedig diéta idejére is javasolt — diétázóknak, fogyókúrázóknak, aktív sportolóknak.

Bélflóra helyreállító hatása is közismert, mely antibiotikumos kezelések alkalmával, valamint gyomor vagy bél eredetű panasz esetén fogyasztása fokozottan célravezető.

A csicsóka Dr. Tihanyi László Sokan ajánlják cukorbetegeknek a csicsókafogyasztást. A csicsóka valóban sok inulint tartalmaz. De mi is ez az inulin?

Jótékony hatása van a máj, a lép és a hasnyálmirigy működésére, sőt rákellenes mellrák hatása is ismert. Vérnyomás, koleszterin csicsóka cukorbetegség triglicerid-szint csökkentő hatása miatt pedig szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is ajánlott.

1-es szintű cukorbetegség fel hírlevelünkre, így értesülhet az akciókról és kedvezményekről E-mail cím:.

Észak-Amerikából a

Érdekestémák