Cukorbetegség édesítőszerek. Az egészség mindennél többet ér

A Google adatkezelési elvei Évtizedekig "biztonságos" cukor alternatívaként népszerűsítették, feltehetőleg a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére vagy megelőzésére.
A szukralóz Amerikában Splenda néven van forgalomban egy népszerű, szukralóztartalmú édesítőszer humán alanyoknál cukorbetegséget okozó hatást mutatott. A szukralóz nevű mesterséges édesítőszer kb.
- Édesítőszerek: melyik micsoda?
- Diétázók, figyelem! Ezzel a trükkel juthattok féláron édesítőszerhez
- Mi a kezelés cukorbetegség 2 fok
- A szukralóz vagy más néven splenda nem csökkenti, hanem fokozza a cukorbetegség kockázatát
- Cukorbetegség biocom
- Hasnyálmirigy cukorbetegség kezelésére
- Gerő László dr.
Az ún. Megjelent egy új vizsgálat a Diabetes Care Cukorbeteg gondozás című szaklapban, amelyet a St. A vizsgálat célja a szukralóz anyagcserére tett hatásának vizsgálata volt, olyan elhízott személyeknél, akik nem használnak semmilyen non-nutritív édesítőszert.
Tizenhét résztvevő vetette alá magát egy 5 órás orális glükóztolerancia tesztnek, két különböző alkalommal.
A teszteket megelőzően randomizáltan vagy szukralózt kísérleti csoport vagy vizet kontrol csoport fogyasztottak tíz örökölhető a cukorbetegség a glükózoldat elfogyasztása előtt. Ugyanez vonatkozik az aszpartámra, amit annak ellenére hagytak jóvá 90 országban, hogy közismert az agykárosító, valamint negyvenféle egészségkárosító hatása. Az iparág befolyása okozza, hogy az olyan szintetikus vegyi anyagokat, mint az aszpartám, a neotám, a szacharin és a szukralóz "biztonságos" kalóriamentes édesítőkként annak ellenére rásózzák az emberekre, hogy ezt nyilvánvaló kutatási eredmények cáfolják.
Egészséges édesítőszerek cukorbetegeknek
A steviának, ami egy biztonságosan használható természetes, kalóriamentes édesítő alternatíva, éves irodalma van, mégis csak egy nagy üdítőgyár nyomására engedélyezték egy-két éve a használatát.
Az Amerikai Diabétesz Társaság ADA például semmit cukorbetegség édesítőszerek tesz azért, hogy eltitkolja félreérthetetlen szövetségét a Splenda gyártójával, a McNeil Nutritionals-al, a nyilvánvaló érdekellentét ellenére.
Az ADA weboldalán a McNeil Nutritionals-t MN mint "nemzeti stratégiai partnert" említi, és így dicséri: "az MN elkötelezett segítője a cukorbeteg embereknek és családjaiknak, és a cukorbeteg közösség általános táplálkozási szükségleteire fókuszál. E lakályos kapcsolatok ellenére, a szukralóz egészségkárosító hatásait bizonyító vizsgálatok száma egyre gyarapodik.
A közelmúlt kutatásai azt mutatták ki, hogy ez a vegyi anyag hozzájárulhat a következő egészségügyi és környezeti problémákhoz: Gyulladásos bélbetegségek: a New Jersey Medical School egyik kutatója azt vetette fel, hogy cukorbetegség édesítőszerek szukralóz az irritábilis bélszindróma gyakoriságának globális mértékű növekedéséhez vezet, beleértve a fekélyes kolitiszt és a Crohn betegséget is.
- Bátran fogyaszthat süteményeket, tortákat, édességeket, anélkül, hogy bármilyen kockázattal számolni kellene.
- Édesítőszerek, cukorpótlók Mesterséges édesítőszerek A mesterséges édesítőszerek energiaértéke elhanyagolható, nem jelentenek energiatöbbletet a szervezetnek és nem befolyásolják a vércukorszintet ezért jól alkalmazhatóak a cukorbetegeknek ajánlott és a testtömeg-csökkentést célzó étrendekben is.
- Mit kell tudni az édesítőszerekről?
- Édesítőszerek, cukorpótlók
- Uborka cukorbetegeknek
- Főoldal » Diéta » Betegségek diétái » Természetes édesítőszerek Hazánkban, ahol a cukorbetegség és az elhízás népbetegségnek számít, sok ember szeretné az ételek készítéséhez használt cukrot lecserélni olyan édesítőre, melynek nincs vagy igen kicsi az energia- illetve szénhidrát tartalma.
- Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
Egy "Mi tette Kanadát vezető országgá a gyulladásos bélbetegségek terén: lehet, hogy a szukralóz a bűnös? Károsítja a bélflórát és a gasztrointesztinális egészséget: Egy as vizsgálat kimutatta, hogy a szukralóz jóval kisebb mennyiségben történő adagolása patkányoknak, mint amit az amerikai FDA elfogadható napi bevitelnek megállapított, a következőt eredményezte: 1 a hasznos bélbaktérium széles skálájának csökkenése, 2 a széklet pH-jának emelkedése, 3 megnövekedett P-gp, CYP3A4, és CYP2D1 szint, ami a szájon át bevett gyógyszerek cukorbetegség édesítőszerek hasznosíthatóságának csökkenését jelenti.
Migrének: A Headache Fejfájás című szaklapban ban megjelent egy beszámoló, mely szerint az orvosoknak figyelembe kell venniük azt a lehetőséget, hogy a szukralóz migrénes fejfájást válthat ki.
Szimpatika akció
Tartós környezeti károsodás: Számos organikus környezeti szennyező anyaghoz hasonlóan a rovarirtó kategóriában, a szukralóz kifejezetten ellenáll a lebomlásnak, mind a környezeti folyamatok mikrobiológiai lebomlás, hidrolízis, talajfelszívódás mind a kezelési folyamatok során klórozás, ózonizálás, aktív szénnel való felszívás és UV sugárzás.
Végül is a szukralóz, amit véletlenül fedeztek fel rovarirtó kutatók, a DDT-vel kémiailag rokon.
Bizonyos kutatók ideális "antropogén az emberi tevékenységtől függő, vagy emberi tevékenység által okozott hatás, szennyezés aktivitás jelzőnek", tartják.
Ugyanez igaz az olyan halálos sugárizotópokra, mint pl. Környezeti toxicitás: A szukralóz megváltoztatja a rákfélék fiziológiai és viselkedéses jellemzőit, ami a kutatókat arra a figyelmeztetésre készteti, hogy e vegyi anyag valószínűleg számos egyéb ökológiai következménnyel cukorbetegség édesítőszerek.