Cukorbetegség nemzőképesség. Cukorbeteg férfiakat érintő szexuális zavarok

előfordulhat, hogy súlyos betegségre, a PCOS-re hívják fel a fig

Még ajánljuk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egészséges táplálkozás nem csak cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek

Szerző: Szimpatika A legtöbb ember a cukorbetegséget a látásromlással, az érszűkülettel és a lábon kialakuló fekéllyel kapcsolja össze, azonban kutatások szerint a diabétesz a szexuális életre és a nemzőképességre is hatással van. Bibok György, az Endokrinközpont diabetológus főorvosa elmondja, hogy lehet ezt a problémát elkerülni, illetve megfelelően kezelni. A cukorbetegség számtalan szövődménnyel jár, ám a szexuális élet és a nemzőképesség hanyatlását nem cukorbetegség nemzőképesség közéjük a cukorbetegség kezelésében étkezés, pedig kutatások szerint a 2-es típusú diabéteszben csökkenhet a férfiak tesztoszteronszintje, és számos egyéb tényező is az életminőséget rontó probléma kialakulásához vezethet.

cukorbetegség nemzőképesség

Egy amerikai utatásból kiderült, hogy a cukorbetegek esetében a csökkent tesztoszteronszint mellett az LH- és az FSH-szint is alacsony, ami a hypogonadismus nevű betegség egy tünete. Amennyiben nem kezelik, ez csontritkuláshoz, szív- és érrendszeri betegségekhez, a nemi vágy elvesztéséhez és meddőséghez vezethet.

Ennek oka persze nagyon is összetett, hiszen a diabétesz hatással van mind az erekre, mind az idegekre, mind pedig az izmokra.

Mennyi időt hagy a szakember az átállásra?

Ez alatt elsősorban a váratlan, vagy a hosszadalmas szív- és érrendszeri betegségekből következő halálozást értik a szakemberek. Érdemes tudni azonban, hogy az ún.

cukorbetegség nemzőképesség

Bibok György. A szakértő szerint a társadalmi és szociális beállítottság is szerepet játszhat abban, hogy nem kerül felismerésre időben a betegség, cukorbetegség nemzőképesség még mindig tabutémának tartják a szexuális zavar említését, és a betegek csak rákérdezésre említik meg, hogy bizony probléma van a nemi életükkel.

Szex és diabétesz? Így hat a nemi életre a cukorbetegség

Ezzel az a baj, hogy kezeletlen esetben, a diabétesz hosszabb fennállása esetén még gyakoribb lehet a merevedési probléma. A megfelelő kezelés kulcsfontosságú Az egészségesnek tekintett szinthez minél közelebbi vércukorértékek elérését célzó kezelés segít megelőzni ennek a kellemetlen betegségnek a kialakulását, illetve, ha már kialakult a probléma, az anyagcserezavar rendezése javíthat a helyzeten.

cukorbetegség nemzőképesség

A cukorháztartás normalizálását a diabetológus a beteg együttműködésével meg tudja oldani, azonban nem árt tudni, hogy a merevedési zavar mögött még számos egyéb tényező is állhat. Mind a kivizsgálás, mind a kezelés többrétű, ahol a diabetológus mellett andrológus, urológus, pszichológus és kardiológus szakember is részt vesz.

Szexuális zavarokat okozhat a cukorbetegség

A cukorbetegek gyógyszeres terápiájánál minden készítmény hatását és mellékhatását is figyelembe kell venni, többek között a merevedési zavar szempontjából is. Vannak pl. Az egyéb, enzimgátláson alapuló merevedési zavar kezelése is hatásos lehet, mielőtt azonban a szakorvos felírná ezeket a készítményeket, érdemes mindig tisztázni, hogy fennáll-e szívbetegség, mert ez esetben az ilyen típusú terápia ellenjavallt lehet.

cukorbetegség nemzőképesség

Összességében elmondható tehát, hogy cukorbeteg férfiak esetében a szexuális zavarok kivizsgálása és kezelése több szakterület orvosának bevonásával történik, de a megelőzés döntően a diabetológus és a beteg kezében van. A jó cukorbetegség nemzőképesség, a megfelelő érstátusz megtartása alapvetően segít abban, hogy ez a kellemetlen szövődmény ne, vagy csak a későbbi időszakban alakuljon ki.

Érdekestémák