Cukorbetegség ápolása

cukorbetegség ápolása

Együttélés a cukorbetegséggel — A kéz és láb ápolása nyáron Társadalmunk közel hat százaléka érintett közvetlenül a cukorbetegségben, de csak az érintettek töredéke van tisztában a betegséggel járó tünetekkel és az esetleges szövődményekkel.

Habár bőrünk állapota évszakról évszakra cukorbetegség ápolása egy kicsit, nem árt odafigyelni az intő jelekre. A nyári melegben lengébben öltözünk, a bőr pedig többféle külső hatásnak van kitéve, mint általában.

Cukorbetegség tünetei és kezelése

Ilyenkor nem feltétlen gondolnánk, hogy a bőr szárazságának komolyabb oka is lehet a nyári forróságnál. A cukorbetegséggel összefüggésbe hozható bőrproblémákról gyakran maga az érintett sem tudja, hogy az elváltozás a fel nem fedezett diabétesz következménye, s hogy a megfelelő kezelés hiánya súlyos szövődményekkel járhat.

AktualitásokBőrápolásLábápolás A cukorbetegség által kialakult száraz bőr ápolása és a diabéteszes láb kezelése Bőrünk a test elsődleges védelmi vonala.

Mivel a láb- és kézszárazságot ritkán azonosítják a cukorbetegség jeleként, sokszor nem is annak megfelelően próbálják kezelni. Nem árt tudni, hogy a cukorbeteg bőrszárazság a test egész felületén jelentkezhet, de a sarkokon és a talpon válik igazán érezhetővé.

A nem megfelelő bőrápolás pedig súlyos következményekkel, akár végtagvesztéssel is járhat.

cukorbetegség ápolása

Nyáron szervezetünk alapvetően több vizet igényel a megszokottnál, hisz a hétköznapi feladatok elvégzése is vízvesztéssel jár. A napon cukorbetegség ápolása, a fizikai munka, a testmozgás vagy akár a medencékben lévő klóros víz mind fokozhatja a bőr kiszáradását.

cukorbetegség ápolása

A cukorbetegség során a bőr vízellátása romlik, száraz tapintásúvá, repedezetté válik és az esetleges sebek, sérülések pedig csak lassan gyógyulnak be. A nyílt sebek az elfertőződés miatt komoly kockázatot folk kezelés cukorbetegség ellen a cukorbetegek számára, így a bőr gondozására különös figyelmet kell fordítani.

Terhesség előtti teendők Teherbeesés után Szülés közben Tények a várandós cukorbetegekről Amikor a cukorbeteg nő gyermeket szeretne, a terhesség tervezése, előkészítése rendkívüli gondosságot igényel. Tartósan jó, az egészséges emberét megközelítő anyagcsere-állapot szükséges már a teherbeesés előtt a sikeres kimenetel érdekében.

Ha bőrünkön hirtelen jelentkező, vagy szokatlan elváltozásokat tapasztalunk, feltétlen forduljunk orvoshoz! A cukorbetegek rémálma: a diabéteszes láb Megfelelő és megelőző kezelés hiányában a végtagok, de főként a láb bőrszárazsága fokozódik, megkezdődik az idegek sorvadása, a perifériás erek érzőképessége csökken, ezáltal fokozatos érzéketlenség alakul ki a fájdalommal szemben.

A kialakult szárazság bőrvastagodással és felrepedezéssel is járhat, ezért naponta szükséges átvizsgálni az érintett bőrfelületet.

cukorbetegség ápolása

Már egy kisebb vágás vagy felrepedt seb is komoly következménnyel járhat. Az elfertőződött sebek gyorsan fekélyessé válnak, amelynek amputáció lehet a következménye.

Kompetenciáján belül tevékenységének célja a cukorbetegségben szenvedők ápolása, gondozása, figyelemmel a prevenció mindhárom szintjére, melyben a primér és secunder prevenciós tevékenységét önállóan, a terciert pedig a multidiszciplináris-team tagjaként végzi. A primér prevenció szintjén legfontosabb feladata a betegség kialakulásának megelőzése, melynek érdekében egészségfejlesztési tevékenységet végez, tájékoztatást ad a rizikótényezőkkel, illetve azok csökkentési lehetőségeivel, az egészséges életmód kialakításával kapcsolatban egyéni, vagy csoportos formában. A kliens edukációját végzi táplálkozási- és életmódbeli vonatkozásokban.

Tanácsok, amiket érdemes megfogadni Ha viszket a bőrünk, lehetőség szerint ne vakarjuk. A száraz bőrfelület könnyen felsérthető, ami utat enged az esetleges fertőzéseknek.

A cukorbetegség által kialakult száraz bőr ápolása és a diabéteszes láb kezelése

Mivel a kisebesedett bőr nem biztos, hogy látható helyen van, minden tisztálkodás után alaposan vizsgáljuk át testünket, külön figyelmet szentelve a kiszáradt területekre. Cukorbeteg bőrszárazság esetén soha ne kísérletezzünk hagyományos kozmetikumokkal! Használjunk speciális, kifejezetten erre a problémára kifejlesztett készítményeket. A Medifleur cukorbetegek részére fejlesztett termékcsalád kifejezetten a diabéteszes bőr igényeit szem előtt tartva, a teljes bőrfelület mindennapi tisztítására és ápolására lett kifejlesztve.

Magyar Diabetes Társaság

A termékek gyógynövény kivonatokkal javítják a végtagok vérellátását, nyugtatják és regenerálják a gyulladt bőrt. A Medifleur cukorbetegek részére készült termékcsomagban most kedvezőbb áron szerezheted be cukorbetegség ápolása bőrszárazság ápolására való kozmetikumokat! A cukorbetegek részére készült krémtusfürdő, testápoló krém és lábkrém mellé egy vércukornapló is jár. Nem csak, hogy jobban megéri, de még a csomag házhozszállítása is ingyenes!

Érdekestémák