Cukorbetegség soványság

Nem feltétlenül véd a szívbetegségtől, diabétesztől a soványság – Natúrsziget

helyi sebek kezelésére közben cukorbetegség

Címkék: cukorbetegségdiabéteszsoványságszívbetegség Bonyolultabb a világ, mint gondoltuk: Nem feltétlenül csökkenti a szívbetegség és a diabétesz kockázatát a soványság, állapították meg kutatók. Ugyanis az, hogy valaki sovány, vagyis kicsi a test-zsír aránya, nem jelenti azt, hogy nem halmozódhat fel a soványsága mellett is zsír a hasüregében, a szervei körül.

krónikus pyelonephritis diabétesz

Egy nemzetközi kutatócsoport, amely tíz ország 72 tudományos intézményének tudósait egyesítette, azonosított egy gént, amely összefüggésbe hozható cukorbetegség soványság kevesebb test-zsírral, ugyanakkor megnövekedett 2. Kiel orvosprofesszor, az Institute for Aging Research az öregedést kutató intézet fõmunkatársa. Egyszerűbben fogalmazva, nem csak a túlsúlyos emberek lehetnek kitéve anyagcsere-betegségeknek.

Erős bizonyítékot találtak arra, hogy egy bizonyos gén IRS1 összefüggésben van azzal, hogy az illető sovány, kevés test-zsírral rendelkezik.

a cukorbetegség meghajlása

További kutatás rávilágított, hogy ugyanez a gén kóros koleszterinszintet és vércukor-szintet képes előidézni. Keresve a választ a kérdésre: Miként okozhat kárt egy gén, amely csökkenti a test zsírrétegét, a nemzetközi tudóscsoport azt a magyarázatot találta, hogy a szóban forgó gén csak a szubkután — a bőr cukorbetegség soványság — zsírréteg vastagságát csökkenti, a sokkal ártalmasabb viszcerális — a hasüregben lévő szerveket körülvevő — zsírét nem.

könyveket olvasni kezelés cukorbetegség

A Nature Genetics folyóirat legutóbbi számában megjelent írás szerzői úgy gondolkodnak, hogy a szóban forgó génvariánssal rendelkező emberek kevésbé képesek a bőr alatt, biztonságos helyen, tárolni a zsírt, ezért másutt tárolja a szervezetük, olyan helyen, ahol az zavarja a szervek normális működését. A megfigyelt jelenség sokkal hangsúlyozottabban lép fel a férfiakban, mint a nőkben, és valóban, előfordulnak olyan, szemmel láthatóan sovány férfiak, akiknek a hasüregében túl sok zsír halmozódik fel.

A bőr alá lerakódó zsír valójában kevésbé ártalmas, mint a hasüregben lerakott zsír, mert ez utóbbi növeli a metabolikus anyagcsere betegségek kockázatát.

momordic kezelés a cukorbetegségtől

A férfiak kevesebb zsírt tárolnak, mint a nők, ezért érzékenyebbek a zsír-eloszlás változásaira, magyarázzák a kutatók.

Érdekestémák