Használtautó hitel

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Használt autót szeretne vásárolni? A válság idején nem hibáztatjuk. A használtautó hitel kalkulátorok és a gazdasági helyzet egyaránt azt mutatja, hogy eljött a használt autók ideje. Ráadásul minden szám lefelé mozgó tendenciát mutat: az autóhitel kalkulátorok egyre kedvezőbb összegeket mutatnak (így van ez a használt autóhitel kalkulátorral is), aki pedig használt autó vásárlásán gondolkodik, az nagyon jól láthatja, hogy a használt autó vásárlásához szükséges hitel egyre kevesebb, mivel a használt autók árai lefelé mennek a pangó piacon.

Ne feledje, nálunk nem kell szerződéskötési díjat fizetnie, amivel azonnal megspórolhat akár 50-100.000 forintot!

Igaz, hogy az eladók szempontjából nem jó hír, hogy a hitelkalkulátor (legyen szó használt autóról, új autóról vagy akár lízingről, amelynél persze nem autóhitel kalkulátorról beszélünk, de a lízingkalkulátor kifejezés nem honosodott még meg) mindig egyre kisebb összegeket mutat, és mindig egyre kisebb összegeket igényel.

Bár már korábban is általános vélekedés volt, hogy a használt autó vásárlásának most jött el az ideje, ez a kijelentés minden nappal igazabb lesz. Az autót eladni vágyók csak akkor tudnak megszabadulni a járműtől, ha leviszik az árakat (vagyis a vevőnek kisebb autóhitelre lesz szüksége), és a bankok is érzik, hogy jobb autóhitel konstrukciókat kell kínálniuk, ha szeretnék megfogni az ügyfeleket, akik gondolkodnak ugyan a használt autó megvásárlásán, de tartanak attól, hogy a használt autó hitel kalkulátor révén olyan összeget fognak meglátni, hogy attól infarktot kapnak.

Országos ügyintézés

A hosszúra nyúlt bevezetés után lássuk a száraz tényeket. Ki és hogyan juthat hozzá használtautóhitelhez?

A használtautó hitel felvételéhez szükséges legalább 25% önerő (HUF alapon, EUR alapú hitelnél 40%). Vagyis ha venne egy használt autó 2 millió forintért, akkor 500 000 forinttal kell rendelkeznie.

A finanszírozott autó nem lehet régebbi 12 évesnél. Amúgy is elég ritka eset, hogy valaki használt autó alatt mondjuk 15 éves kocsit ért, és ez minden vágya, bár az is igaz, hogy az oldtimerek szerelmeseit ezzel a bankok kizárták a hitelfelvevők köréből.

A használtautó hitel futamideje 1 és 7 év közt változhat, 12 hónaposnál nincs rövidebb konstrukció. Ez érthető is, hiszen ha valaki a kalkulátor számításai alapján használt autó hitelt akar felvenni, akkor aligha van annyi pénze, hogy mondjuk hat hónap alatt vissza is fizesse azt. Ilyenkor az emberek inkább várnak hat hónapot, félreteszik a pénzt, és végül a használtautó hitelkalkulátor eredményétől függetlenítve magukat egyszerűen megveszik kp-ért a kiszemelt használt járművet. Nagyon fontos, hogy hitelt csak magánszemély vehet fel (cégek csak lízingelhetnek), és a maximális futamidő náluk 84 hónap.

Néhol találkozhat olyan beállítással, hogy a használtautóhitel kalkulátor 8 éves futamidőt is engedélyez. A 96 hónapos használtautó hitel valójában lízingkonstrukció, bár az egyszerűség kedvéért sokszor együtt említik a használtautóhitellel.

Végül egy nagyon fontos, manapság kulcsfontosságú momentum: a használtautó hitelhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ma, amikor sorban lakoltatják ki az embereket a házukból, végtelenül fontos könnyítés, hogy ön, ha valamiért nem tudja fizetni a használtautóhitelt, akkor sem veszíti el az otthonát. A használtautóhitel fedezete ugyanis nem ingatlan (nem lakóingatlan, sem pedig más ingatlan, pl. garázs vagy kert stb.), hanem maga a használt autó, aminek megvételéhez a használt autó hitelkalkulátor alapján megigényelte a hitelt. Ez nem jelent semmiféle korlátozást! Az autót szabadon használhatja, azt csinál vele, amit akar, csupán annyi a megkötés, hogy – jelzálogtárg lévén – természetesen a használt járművet nem adhatja el.

A fentiekben leírt használtautó hitel konstrukció egyben azt is jelenti, hogy nem csak ingatlanra, de semmi más ingóságra nincs szükség, ha használtautó hitelt venne fel, mert a kalkulátor alapján úgy látja, megengedheti magának, hogy végre megvegye a kiszemelt autót. Kicsit hasonlít ez a történet Münchhausen báró esetére, aki a saját hajánál fogva húzta ki magát a mocsárból. Ön vesz egy autót, a hitelnek éppen a megvett autó a fedezete, vagyis a majd megvenni kívánt autóval fedezi a hitelt már azelőtt, hogy megvette volna a kocsit. Bár ez kissé bonyolultan hangzik, valójában nincs szükség ilyen okoskodásokra. Csak a fenti feltételeket kell átolvasnia, és ha megfelelnek önnek (amiben biztosak vagyunk), akkor számoljon a használt autó hitelkalkulátorral, és engedje át a papírmunka elvégzését az Autóhitel Portál munkatársainak. Mi profi módon járunk el a hitelügyintézés során, mintha csak magunknak vennénk az autót.