Inzulinrezisztencia hipoglikémia

inzulinrezisztencia hipoglikémia

Hipoglikémia jó vércukorértékek mellett?

Bibok György Módosítva: A hipoglikémia elsősorban az inzulinnal kezelt betegek körében fordul elő, de néha bizonyos típusú tablettás terápia mellett is jelentkezhet. Sajnos előfordulhat, hogy valaki rendszeresen találkozik a jelenséggel- hogy ilyenkor mi a teendő, azt dr.

inzulinrezisztencia hipoglikémia

Bibok Györgytől, a Cukorbetegközpont diabetológusától tudtuk meg. Tünetei közt leginkább izzadás, remegés, gyengeség, nyugtalanság, éhségérzet, koncentrációs zavar jelentkezik, és ha az illető rövid időn belül nem rendezi a vércukor szintjét, úgy a folyamat súlyosbodhat, és tudatzavar, ájulás, görcsös tünetek is felléphetnek. Elsősorban inzulinrezisztencia hipoglikémia inzulinnal kezelt betegeknél jelentkezik ilyen állapot, ám előfordulhat más gyógyszerrel kezelt cukorbetegeknél is.

Dr. Benkő Éva Inzulinrezisztencia tünetei és étrend 1. rész

A leggyakoribb ok, hogy a kívülről beadott inzulin mennyiség több, mint amit a szervezet felhasznál az étkezés hatására bekövetkező vércukorszint emelkedés kompenzálására. Ez úgy jöhet létre, hogy pl.

inzulinrezisztencia hipoglikémia

Éppen ezért fontos, hogy a diabétesszel élők kellően tájékozottak legyenek a hipoglikémia tüneteit, megelőzését és kezelését illetően. A betegek alapos tájékoztatása a hipoglikémia kockázatát növelő tényezőkről alapvető része a cukorbeteg gondozásnak.

  • Gyakran “hipózom”. Mit tegyek?
  • Eljárás kezelésére vese során cukorbetegség
  • Gyakran „hipózik”? Lehet, hogy más kezelésre van szüksége!
  • Létrehozva:
  • Zsibbadás, száj vagy az ajak bizseregés Homályos látás Ingerültség, zavartság Összefolyó beszéd Az is lehet, hogy alacsony vércukorszint esetén semmilyen tünetet nem tapasztal.

Mi minden okozhat hipoglikémiát? Általánosságban elmondható, hogy az inzulin terápia esetén fordul elő leggyakrabban hipoglikémia, főleg akkor, ha kapormag kezelésében cukorbetegség un.

Az inzulinok között is van különbség, mert ma már tudományos vizsgálatokkal igazolható, hogy bizonyos, un. Bibok Györgya Cukorbetegközpont diabetológusa hozzátette, hogy vannak olyan g yógyszercsoportok is, melyek szintén hajlamosíthatnak a vércukorszint leesésére.

inzulinrezisztencia hipoglikémia

Ezek az ún. Ezek a készítmények sajnos nem csak a hipoglikémia esélyét növelik, de akár testsúlynövekedést is inzulinrezisztencia hipoglikémia.

inzulinrezisztencia hipoglikémia

Hogy lehet elkerülni a hipoglikémiát?

Érdekestémák