Motorhitel

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy a motorhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Mikor van szezonja a motorozásnak? Az igazán fanatikusak szerint mindig. Ki ne látott volna már télen motoron száguldozó megszállottakat, akik megfelelő védőruhában anélkül húzhatták letiltásig a gázt, hogy attól kellett volna félniük, fagyott és gémberedett tagjaikkal nem tudnak majd leszállni a motorról. Lényegtelen tehát, hogy hideg van, fúj a szél, vagy éppen a nap perzsel augusztusban, a rajongók számára a motorozás nem szórakozás, hanem élet és halál kérdése, megszállottság, az élet szerves része, mint az evés és az ivás.

Ne feledje, nálunk nem kell szerződéskötési díjat fizetnie, amivel azonnal megspórolhat akár 50-100.000 forintot!

Nem mernénk azt állítani, hogy mindenki szeret motoron száguldozni, de ha valakinek a motorozásról nem az jut eszébe, hogy 14000-es fordulatszámon letilt a motor, akkor is van megoldás: a mormogó Harley-Davidsonok ugyanolyan motorosélményt jelenthetnek, mint a vinnyogó Hornetek (sőt…). És a motorok közé tartozik a Suzuki Burgman is, ami inkább lakókocsinak felel meg, mint motornak, és semmi közé sem a letiltásig tépett gázhoz, sem a morcogós Harley-khoz.

Mi akadályozhatja meg általában az emberket abban, hogy motorra pattanjanak? Vagy az, hogy nincs jogosítványuk (bár ez nem szükséges, csak jó ha van), vagy az, hogy nincs annyi pénzük, amiből megvehetnék álmaik motorját, és ezért az egész motorozás ügy elsikkad egy lemondó sóhaj és legyintés közepette.

Országos ügyintézés

Így kell ennek lennie? Dehogy. Mi azért vagyunk itt, hogy segítsük elérni álmait. Az általunk kínált motorhitelek a legjobb motorhitelek között vannak a piacon. Ha motorvásárláson töri a fejét, bizonyára az árakat is megnézi, vagy talán az alapján szűr, nem márka vagy évjárat szerint. Velünk nem kell figyelnie az árakra, hiszen minél drágább egy motor, annál több kölcsönt adunk önnek.

Ezután tehát a motorvásárláshoz csupán az álmait kell figyelembe vennie, a motor megvásárlásához szükséges összegről, vagy legalábbis annak legnagyobb részéről mi gondoskodunk.

Hány féle motorhitel van, és miért mi találjuk meg a legjobbakat? Szinte minden bank, sőt a kisebb pénzintézetek is kínálnak motorhiteleket, mivel egyetlen intézmény sem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen, motorhiteles ügyfelet is elengedjen csak azért, mert nincs olyan hitelkonstrukciójuk, amelyet a motorhitelre váróknak kínálhatnának. Ez azt jelenti, hogy a motorhitel ugyan egy kis szegmens, hiszen Magyarországon nem sok motorvásárlást regisztrálhatunk évente, de a kis haszon is haszon, ráadásul a bank a motorhitel kihelyezése után évek alatt lassan hozzájut a pénzéhez, tehát nyilván érdemes nekik motorhitelt folyósítani a sokkal nagyobb számú autóhitel vagy a sokkal nagyobb összegű ingatlanhitelek mellett. Különösen, hogy az utóbbiak meglehetősen furcsa fogyasztói szokások miatt a bankok számára óriási kockázatokat rejtenek (gondoljunk a bankoktól visszavett autókra, amelyeket tömegesen árvereznek el, a válság által sújtott ingatlanhitelesekről már ne is beszéljünk).

Lássuk végül, hogy milyen feltételekkel juthat motorhitelhez, mikor érdemes egyáltalán elkezdenie használni a motorhitel kalkulátort!

Motorhitellel finanszírozható:

 • magyarországi rendszámmal rendelkező motor
 • egyben lévő, ép motor
 • maximum 8 éves motor
 • ha a hitel futamidejének lejártakor sem idősebb a motor 12 évnél
 • magánszemély vagy cég egyaránt
 • passzív KHR-listások is
 • nem kell jogosítvány, elég, ha a kezesnek van

Végül: minden olyan hitelkérelem, amely meghaladja a 299 999 forintot.

Nem finanszírozható:

 • rendszám nélküli vagy nem magyar rendszámmal rendelkező motor
 • törött, sérült vagy totálkáros motor
 • aktív KHR-listás hiteligénylő motorhitel igénylése
 • olyan, passzív listás személy motorhitele, akinek nincs kezese
 • olyan személy igénylése, aki nem tud a KHR-listán NEM szereplő kezest biztosítani magának
 • ha valakinek nincs jogosítványa, és a kezesének sincsen vezetői engedélye
 • 8 évesnél idősebb motor
 • és végül nem adható ki olyan hitel, amely a futamideje lejártakor 12 évesnél idősebb lenne

Milyen egyéb feltételek vannak, ha a fentieknek megfelel?

 • Tehát a motor legfeljebb 8 éves lehet
 • Magánszemélyek legfeljebb 7 évre, cégek 8 évre vehetnek fel hitelt
 • Az önerő a vételár 25%-a, illetve, ha euró alapon szeretné a kölcsönt felvenni, akkor 40%

A motor a hitel lejártakor nem lehet 12 évesnél idősebb, vagy egy hat éves motorra hat év futamidővel vehető fel hitel, hiába lenne az elméletileg maximális futamidő akár 8 év (ilyen esetekben a hónapok is számítanak, nem csupán a kerek évek, tehát egy 2008. decemberi 15-i motor 2011. január 15-én még csak két éves és egy hónapos, nem pedig három évesnek számít).

Ha a motorhitel kalkulátor kitöltése után kollégánk önnek tetsző számokat adott, már hívhatja is ügyfélszolgálatunkat, ahol a motorhitellel foglalkozó kollégáink várják kérdéseit, esetleg igénylését.