Sajt cukorbetegség. A nassolás és a cukorbetegség

A cukorbetegség (diabétesz) típusai
A sajt biztonságos a cukorbetegek számára? Miért okoz a cukorbetegség magas vérnyomást?
A sajt cukorbetegség sok más ételhez képest magas zsír- és kalóriatartalmú, és nem tűnhet kézenfekvő választásnak a cukorbetegek számára.
A cukorbetegségben szenvedő személyek azonban sokféle sajtot élvezhetnek anélkül, hogy megemelnék vércukorszintjüket vagy vérnyomásukat, vagy nem híznának.
A sajtfogyasztás kiegyensúlyozott megközelítésével az emberek, akik élvezik ezt a megszokott ételt, egészségük károsítása nélkül élvezhetik azt.
Cukorbetegség-barát harapnivalókhoz vagy étkezésekhez az embereknek egészséges sajtokat kell választaniuk, és olyan ételekkel kell szolgálniuk, amelyekben magas a rosttartalma és alacsony a kalóriatartalma.
A nassolás és a cukorbetegség
Ehetnek cukorbetegek sajtot? A cukorbetegek számára biztonságos, egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként sajtot fogyasztani. Mint más élelmiszereknél, a mértékletesség is kulcsfontosságú, ezért a túl sok sajtot tartalmazó étrend káros lehet a cukorbetegségben szenvedő vagy anélkül szenvedő emberek számára.
A cukorbetegségben szenvedő személy a következőket veheti figyelembe a cukorbetegség étrendjébe belefoglalandó sajt kiválasztásakor. Kalóriák: A sajt nagyon magas kalóriatartalmú és zsírtartalmú.
Noha a kalóriatartalom a sajtfajták között változó, a cukorbetegeknek kerülniük kell a túlzásba vételt. A sajt cukorbetegség típusú cukorbetegség szoros kapcsolatban áll az elhízással, és akár néhány font elvesztése csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.
Számos lépés segíthet a cukorbetegeknek sajtfogyasztásban és a súlygyarapodás minimalizálásában, többek között: Vegyünk kis adag sajtot.
Használjon sajtot az ízhez, nem pedig az étkezés fő összetevőjéhez. Telített zsír: A sajtban sok más ételhez képest sok a telített zsír.
Kis mennyiségben a telített zsír ártalmatlan és hasznos lehet a szervezet számára. A túl sok azonban súlygyarapodáshoz, magas koleszterinszinthez, epehólyag-problémákhoz és szívbetegségekhez vezethet.
Más szakértők nem javasolják a telített zsír napi kalóriabevitelének több mint 10 százalékát, ami növeli az ember által elfogyasztható sajt mennyiségét.
Melyik sajtot engedik a cukorbetegeknek
A cukorbetegek elérhetik ezeket a célokat, ha olyan étrendhez ragaszkodnak, amely naponta legfeljebb egy adag sajtot tartalmaz.
Eddig nem világos a kapcsolat a telített cukorbetegség alzheimer és a szívbetegség között. Korábbi kutatások elemzése nem talált elegendő bizonyítékot a telített zsír és a szívbetegség összekapcsolására.
Ennek ellenére a teljes bevitel ismerete továbbra is ésszerű álláspont, különösen a vörös hús, a kolbász, a magas zsírtartalmú tejtermékek és más magas zsírtartalmú ételek esetében.
Milyen etelt keruljon a cukorbeteg?
Mivel a cukorbetegek már most is nagyobb kockázattal küzdenek a szívbetegségben, mint mások, érdemes folytatniuk a telített zsírbevitel csökkentését, amíg a kutatás egyértelműbb útmutatást nem nyújt. A cukorbetegek számára a hangsúlyt olyan étrendre kell helyezni, amely nagyrészt növényi eredetű, magas telítetlen zsírtartalommal.
Nátrium: A cukorbetegeknek naponta milligramm mg vagy kevesebbet kell fenntartaniuk a só nátrium bevitelét.
A sajt hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez
A só növelheti a vérnyomást, ami a cukorbetegséggel kapcsolatos kardiovaszkuláris problémákat okozhat vagy sajt cukorbetegség őket. A sajt gyakran sok sót tartalmaz, különösen az ömlesztett sajt.
Egy as tanulmány például mg átlagos sótartalmat állapított meg g olvasztott sajtra. A nátriumtartalom minimalizálása érdekében az emberek választhatnak krémsajtot a feldolgozott termékek helyett. A sajt befolyásolja-e a vércukorszintet? A sajt alacsony glikémiás indexű GIami azt jelenti, hogy lassan felszabadítja a glükózt, és nem vált ki nagy vércukorszint-emelkedést.
Mit ehet és mit nem a cukorbeteg? Megkérdeztük a dietetikust!
Az emberek azonban gyakran fogyasztanak sajtot más ételekkel együtt, és egyesek emelhetik a vércukorszintet. Az emberek gyakran tartalmaznak szénhidrátforrásokat, például kekszet, gyümölcsöt vagy mézet a sajttáblán. Ezek közvetlenül befolyásolják a vércukorszintet, de megfelelő sajtadaggal párosítva meghosszabbíthatja a teltségérzetet és az elégedettséget.
A cukorbetegeknek tisztában kell lenniük az elfogyasztott ételek adagméretével, valamint magával a sajttal is, hogy kezeljék a telített zsír- és cukorfogyasztást.
A sajt biztonságos a cukorbetegek számára?
A legjobb és a legrosszabb sajtok: A cukorbetegeknek kerülniük kell az ömlesztett sajtokat, beleértve az egyszeletes csomagolt sajtokat és a sajt spray-ket. Ezek a sajtok nagyon magas sótartalmúak, és egyéb összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek potenciálisan károsak a cukorbetegek számára.
Egyéb magas sótartalmú sajtok a következők: feta sajt.