Finomított szénhidrátok

Egy egészséges étrend 3+1 alappillére
Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Szakértői blogok » Táplálkozás » Szénhidrát-para: nem éhezel majd, és szinte bármit ehetsz, ha erre figyelsz Szénhidrát-para: nem éhezel majd, és szinte bármit ehetsz, ha erre figyelsz Vannak úgynevezett jó, és vannak rossz szénhidrátok. Értelemszerűen utóbbiakat jobb elkerülni, de elárulunk az előbbi csoportról is érdekes információkat. Rossz szénhidrátok — miért ne? A rossz szénhidrátok egyértelműen a finomított változatok, az egyszerű szénhidrátok.

Share on Facebook Share on Twitter A finomított szénhidrátok vagy finomított szénhidrátok olyan gabonakészítmények, amelyeket egy élelmiszergyártó dolgozott fel, hogy a teljes gabona már nem érintetlen maradjon. A finomítási vagy őrlési eljárás eltávolítja az étkezési rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Ha a tápanyagokat visszaadják, a finomított szemcséket vagy finomított szénhidrátokat dúsított szemcséknek nevezik.

hogyan sört zab a cukorbetegség kezelésében

Milyen finomított szénhidrátok? Sok táplálkozási környezetben a szakemberek beszélnek finom szemcsékről vagy finom szénhidrátról.

Komplex, egyszerű és finomított szénhidrátok

Ez zavaró kifejezés lehet, mert a "kifinomult" kifejezés egészségesnek hangzik. De a finomított szénhidrátok meghatározása bonyolult.

rhinitis cukorbetegség kezelésére

A finomított szemek az egészséges táplálkozás részét képezhetik, de nem feltétlenül mindig az egészségesebb választás. Az élelmiszergyártók gyakran finomítják finomított szénhidrátok feldolgozzák a gabonákat, hogy lágyabb és kevésbé terjedelmes élelmiszerterméket hozzanak létre.

A fehér kenyér finomított szemekből készül, és egy példa a finomított szénhidrát élelmiszerekre.

diabétesz második típusú tünetek kezelésére diéta

A fehér kenyér lágyabb és könnyebb enni, mint a terjedelmes teljes kiőrlésű kenyér, és sok fogyasztó inkább az ízt és a textúrát. Tehát a fehér kenyér kevésbé egészséges, mint a teljes kiőrlésű kenyér?

supraventricular tachycardia treatment

Az élelmiszergyártók a finomított szénhidrátokhoz, például a fehér kenyerekhez adhatják a tápanyagokat, hogy "gazdagítsák" az élelmiszer tápértékét. A "dúsított lisztet" vagy a dúsított szemcsézettel ellátott finomított szénhidrátok fogja látni ezeken az élelmiszercímkéken, de ezek a finom szénhidrátok még mindig hiányoznak az egészséges rostokból - egy tápanyag, amelyet egész nem finomított szemek biztosítanak.

🍞 Szénhidrátok szerkezete (7 percben)

Az USDA szerint a dúsított gabonakészítmények bizonyos táplálkozási előnyökkel járhatnak, de nem akkor, ha túlnagytuk őket. A finomított szénhidrát élelmiszerek gyakran magas kalóriát tartalmaznak, és szilárd zsírokat és hozzáadott cukrokat tartalmaznak úgynevezett "SoFAS".

Finomított szénhidrátok és cukor: az étrend spoilerei

A szervezet azt ajánlja, hogy a finomított szénhidrátot egészséges gabonafélékkel helyettesítsük a jobb egészség érdekében. Finomított szénhidrát-lista Sok feldolgozott szénhidrát a finomított szénhidrát forrása.

cukorbetegség kezelés utasítások

E termékek közül sok megtalálható a bolt kenyérrészében, valamint a snackek és tésztaféléket tartalmazó folyosókon. Finomított szénhidrátok közös forrása lista Tészta főleg fehér tészta.

Érdekestémák